Otsolinna Singles

De Otsolinna Singles is een individuele singlereis in Lapland waarbij je op pad gaat samen met andere alleengaande reizigers. Onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige gids trotseer je het eindeloze witte landschap van Lapland per sneeuwscooter, op een huskyslede en… met een duik in een ijswak na een verkwikkende sauna. Na een actieve dag schuif je aan voor een traditioneel diner in de knusse Villa Otsolinna, met grote open haard. Er is voldoende tijd om in alle rust te genieten van de rust en de natuur, om deel te nemen aan diverse optionele excursies of om de lange latten onder te binden en je sportief uit te leven op de 40 afwisselende pistes van Ruka! Aan het einde van de dag kan je bijkomen in de jacuzzi en de sauna die de gehele week beschikbaar zijn.
* in principe wordt de reis met vertrek op 19 maart begeleid door Ida-Jose Aalfs, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Tijdens het ontbijt is het mogelijk om iedere dag een lunchpakketje maken. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 25 minuten.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (ca. 2,5 uur)
 • Laps diner (ca. 2,5 uur)
 • Huskysafari 20 km (ca. 3-4 uur)
 • Traditionele Lapse rooksauna
 • Mogelijkheid voor optionele excursies
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
ida-jose%20lapland

Ida-Jose Aalfs

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Villa Otsolinna

Een ervaring om nooit te vergeten

Otsolinna Singles

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. Echter, de juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Indien je dit wenst mag je 1 avond in een iglo overnachten. Ter plaatse wordt bepaald welke avond je hier gebruik van kunt maken.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreeks vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Bij aankomst brengt een transfer je naar Villa O...

Rechtstreeks vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Bij aankomst brengt een transfer je naar Villa Otsolinna in Ruka. Onderweg maak je al direct kennis met het prachtige winterse landschap. Na de check-in wordt er een lunch verzorgd en kun je kennismaken met de andere reizigers. De reisleider geeft je uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, maar uiteraard is er ook tijd om de prachtige villa en omgeving te verkennen. Diner en overnachting in Villa Otsolinna. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag ter vrije besteding

Wakker worden midden in de witte natuur van Lapland! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet h...

Wakker worden midden in de witte natuur van Lapland! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je deze dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een mooie tocht op de speciale sneeuwschoenen die je tijdens je verblijf gratis kunt gebruiken of bindt de lange latten onder in het skidorp Ruka. Er zijn ruim 40 afwisselende pistes in het overzichtelijke skigebied, dus voor ieder wat wils! Diner en overnachting in Otsolinna. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren door magisch Winterwonderland®

Na het ontbijt gaan we meteen op pad. In het safarihuis krijgen we onze uitrusting voor de sneeuwsco...

Na het ontbijt gaan we meteen op pad. In het safarihuis krijgen we onze uitrusting voor de sneeuwscootersafari. Na een korte instructie verkennen we de omgeving tijdens een tocht van ca. 20 kilometer. Je zit met twee personen op de scooter. 's Middags gaan we naar het centrum van Ruka: in de supermarkt kunnen allerlei lekkernijen ingeslagen worden. In de avond staat er weer een geheel verzorgd diner voor ons klaar. Overnachting in Otsolinna.

Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur en duur winkelen: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskytocht en sauna

Na een goed ontbijt gaan we op weg om kennis te maken met de husky’s. We worden begroet met ee...

Na een goed ontbijt gaan we op weg om kennis te maken met de husky’s. We worden begroet met een oorverdovend geblaf. Aai ze naar hartenlust en uiteraard beantwoordt de huskyhouder graag allerlei vragen over zijn honden. De tocht van ca. 20 km gaat over bevroren meren en door dichte bossen. We rijden per tweetal op de slee, de één zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard wordt er gedurende de rit gewisseld van stuur. In de avond is er eerst gelegenheid om heerlijk bij te komen in de sauna aan het meer in het nabijgelegen Iisakki Village en in de jacuzzi. Wie durft het aan en gaat het ijswak in? Aansluitend staat er weer een geheel verzorgd diner voor ons klaar. Overnachting in Otsolinna.
Duur programma: huskytocht ca. 3-4 uur | sauna: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije tijd en Laps diner

Vandaag is er overdag alle tijd om deel te nemen aan een optionele excursie. Een sneeuwschoenwandeli...

Vandaag is er overdag alle tijd om deel te nemen aan een optionele excursie. Een sneeuwschoenwandeling bijvoorbeeld, door het betoverende witte landschap. Het is even wennen maar deze 'tennisrackets' zijn echt dé manier om van de natuur te genieten. De gids gaat voorop en stopt halverwege de tocht om ons de kunst van het ijsvissen te leren. De avond wordt afgesloten met een traditioneel Laps diner in ondergronds restaurant Kontioluola! De avond begint met een drankje van de ijsbar (seizoen voor de ijsbar is 31.12.- 31.3.), waarna je aanschuift voor diner. Het diner bestaat uit lokale delicatessen uit de wildernis zoals vis, gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de Lapse bossen en rendiervlees geserveerd op een traditionele manier. En wie weet zie je het noorderlicht deze avond aan de hemel dansen! Overnachting in Otsolinna.
Duur programma: diner ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Lange sneeuwscootertocht?

Is de sneeuwscootertocht je goed bevallen? Kies dan vandaag (optioneel) voor de lange sneeuwscootert...

Is de sneeuwscootertocht je goed bevallen? Kies dan vandaag (optioneel) voor de lange sneeuwscootertocht. Een avontuurlijke sneeuwscootersafari in het ruige oosten van Lapland waar je op één van de heuvels een magnifiek uitzicht hebt op de omgeving. Deze excursie kan je vooraf of ter plaatse bijboeken. 's Avonds diner en overnachting in Otsolinna. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®

Nog een laatste dag om van alles te beleven: we kunnen een stuk gaan langlaufen of sneeuwschoenwande...

Nog een laatste dag om van alles te beleven: we kunnen een stuk gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen, of we gaan ijsvissen of samen sleën op de heuvel in de buurt. Laten we in elk geval volop genieten van deze laatste dag in Lapland. Met elkaar wordt de week afgesloten met het laatste Lapse diner. Overnachting in Otsolinna. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en...

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar huis. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Dag ter vrije besteding
Dag 3 Sneeuwscooteren door magisch Winterwonderland®
Dag 4 Huskytocht en sauna
Dag 5 Vrije tijd en Laps diner
Dag 6 Lange sneeuwscootertocht?
Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Ruka Safaris.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Ruka Safaris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

ruka-sneeuwscooter-noorderlicht-taigabos

Noorderlichtsafari per sneeuwscooter in een taigabos

Deze sneeuwscootersafari in de avonduren staat helemaal in het teken van het noorderlicht. Een bijzondere belevenis, zeker als je het geluk hebt om dit kleurige schouwspel mee te maken.

 • Prijs: € 158 per persoon | € 90 per kind t/m 11 jaar (minimale lengte 140 cm)
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
ruka-sneeuwscooter-slee-noorderlicht

Noorderlicht spotten vanuit een slee achter een sneeuwscooter

Onvergetelijk avontuur voor families. Je reist in een slee achter een sneeuwscooter door verschillende landschappen. Inclusief koffiestop bij een kampvuur met grillworstjes. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen!

 • Prijs: € 88 per persoon | € 53 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ruka-sneeuwschoenwandelen-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen

Duurzame keuze Voigt Travel Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling van ca. 4 km langs oude rendierpaden en geniet van prachtige uitzichten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het magische noorderlicht!

 • Prijs: € 85 per persoon | € 51 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

ruka-sneeuwscootertocht-rusland

Sneeuwscootertocht naar de Oost grens

Een zeer avontuurlijke sneeuwscootersafari van zo'n 100 km in het ruige oosten van Lapland waar je op één van de heuvels een magnifiek uitzicht hebt. Je rijdt op je eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een lunch in een wildernis restaurant.

 • Prijs: € 280 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

ruka-bezoek-rendierfarm

Bezoek aan rendierfarm met sledetocht van 1,5 kilometer

Duurzame keuze Voigt Travel Per bus word je naar de rendierfarm gebracht, waar je een rit gaat maken van ongeveer 1,5 km door de besneeuwde bossen. Na de rendiertocht vertelt de rendierhouder alles over het houden van deze bijzondere dieren en geniet je van een warm drankje en een snack.

 • Prijs: € 173 per persoon | € 143 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ruka-oulanka-sneewwandelen

Sneeuwschoenwandeling in Oulanka National Park

Duurzame keuze Voigt Travel In de winter ontdek je een natuurpark van ongekende schoonheid: Oulanka National Park is het mooiste gebied rondom Kuusamo. En deze ervaar je het allerbeste tijdens een adembenemende sneeuwschoenwandeling van ca. 4 km. Tussendoor maak je een stop voor koffie met een sandwich.

 • Prijs: € 114 per persoon | € 68 per kind 8 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
ruka-ijsvissen-bevroren-meer

IJsvissen op een bevroren meer

Een typisch Finse hobby! Op sneeuwschoenen ga je over het bevroren meer opzoek naar een mooi plekje om een gat te boren in het ijs. En dan gaan de hengeltjes uit en is het wachten op goed geluk.

 • Prijs: € 91 per persoon | € 52 per kind 3 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ruka-river-floating

River floating

Duurzame keuze Voigt Travel Een activiteit voor de echte bikkels! Met een speciaal drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, drijf je de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Uiteraard draag je ook een zwemvest en een helm en krijg je vooraf een goede instructie van de gids. Nadat je weer op de kant staat geniet je nog even na met een lekker warm drankje.

 • Prijs: € 104 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: minimale leeftijd 15 jaar en lengte 160 cm
ruka-fatbiketocht

Fatbiketocht rond Ruka

Duurzame keuze Voigt Travel Betreed de winterwonderland van Ruka per fatbike! Rijd tussen witte wollige bomen door, over heuvels en geniet van prachtige uitzichten over de wildernis rondom Ruka. Tijdens de tocht stoppen we om een vuurtje te maken en worstjes te grillen. Rijafstand is ongeveer 4 á 5 km. Gemiddelde fysieke conditie is vereist voor deelname. De fatbiketocht is nu ook mogelijk met elektrische fatbike! De prijs hiervan is €113 per persoon. Bekijk hier een video over fatbiken.

 • Prijs: € 83 per persoon | € 113 per persoon met elektrische fiets
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Niet geschikt voor kinderen
ruka-langlaufinstructie

Langlaufinstructie

Duurzame keuze Voigt Travel Eén van de grootste hobby's van de Finnen is langlaufen. Tijdens deze instructie leer jij ook de basics van deze nationale sport! Samen met een gids oefen je de technieken en maak je een korte tocht op een van de loipes in de omgeving.

 • Prijs: € 74 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum lengte deelnemers 1.50 meter

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol