Sneeuwavontuur Lemmenjoki

Onthaasten in een betoverende omgeving

sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-header

Sneeuwavontuur Lemmenjoki

Hoe authentiek wil je het hebben? Je verblijft in een voormalige kostschool voor Sami kinderen dat sinds 2008, na een verbouwing, dienst doet als hotel. Een hotel met een verhaal dus, in een werkelijk schitterende omgeving: vlak naast het Nationale Park Lemmenjoki en aan de oever van het Menesjärvi meer. In deze nederzetting wonen verspreid nog rendierherders. De stilte hier is oorverdovend en de natuur adembenemend! Naast afwisselende excursies heb je de mogelijkheid om gedurende je verblijf gebruik te maken van sneeuwschoenen en langlaufski's, dus je kunt ook op eigen gelegenheid het maximale uit je verblijf in dit pure stukje Fins Lapland halen.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Je dineert met de groep tegelijkertijd in het restaurant, dat eerlijke en smaakvolle gerechten serveert. Leuke wetenswaardigheid: het restaurant bevindt zich in de voormalige gymzaal van de kostschool!

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 60 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Snow-fun activiteiten (ca. 2 uur)
 • Op pad met een rendierhouder (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen (ca. 2-2,5 uur)
 • Bezoek Sami museum en natuurcentrum Inari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen en wildernis vaardigheden (ca. 3,5-4 uur)
 • Aurora sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen, langlaufski's en stepslede
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
sharita-b-finland-winter

Sharita Bosnie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Lemmenjoki

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Hotel Korpikartano in Menesjärvi. Check in, lu...

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Hotel Korpikartano in Menesjärvi. Check in, lunch, uitleg over het programma dat je te wachten staat en Noorderlicht fotografie workshop. Nu je in Finland bent, wil je misschien gebruik maken van de sauna, deze wordt elke middag of avond voor je warm gestookt! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Verken de omgeving van Menesjärvi

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijt krijg je een toelichting op de snow-fun activiteiten. Dit ...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijt krijg je een toelichting op de snow-fun activiteiten. Dit zijn de manieren om in Lapland de omgeving te verkennen: op sneeuwschoenen, op ski's (langlaufen) of met een kicksledge(duwslee)! Na de lunch, kun je ook weer op pad: je kiest zelf het middel van vervoer dat het beste bij je past! Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2 uur

Optioneel voor de avond: Op zoek naar het Noorderlicht! (alleen ter plaatse te boeken)
Onder begeleiding van een gids stap je de arctische wildernis in op sneeuwschoenen. De gids vertelt je van alles over de natuur en het noorderlicht. Let op: dit kan alleen ter plaatse geboekt worden en is afhankelijk van het weer en de 'noorderlicht-verwachting'.
Duur: ca. 2 uur (€ 55 per persoon, €30 per kind 7 t/m 14 jaar)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder en noorderlicht spotten

Na het ontbijt heb je een transfer naar de rendierfarm. Vanaf deze farm ga je, zittend in een slee a...

Na het ontbijt heb je een transfer naar de rendierfarm. Vanaf deze farm ga je, zittend in een slee achter de sneeuwscooter, op zoek naar de rendieren in het bos. Bij de voederplaats zul je de rendieren kunnen voeren, terwijl de rendierhouder je allerlei wetenswaardigheden over deze dieren vertelt. Prachtig om de rendierhouder en zijn rendieren samen te zien terwijl je geniet van een kop koffie bij het kampvuur. Na de lunch heb je de tijd aan jezelf. Uiteraard kun je gebruik maken van alle 'snow-fun' materialen. Na het diner staat er nog een leuke activiteit op het programma. Na een korte instructie ga je onder begeleiding van een gids op pad met een sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter). Je maakt een schitterende tocht door de besneeuwde bossen en onderweg houdt de gids goed in de gaten of het noorderlicht aan de hemel wil verschijnen. Wij duimen alvast voor je dat je dit prachtige natuurfenomeen mag bewonderen!
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur en duur avondprogramma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het is nooit weg om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te bes...

Het is nooit weg om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. De gids neemt je op sneeuwschoenen mee en leert je hoe je een kompas en GPS moet gebruiken. Je merkt dat, ondanks de vele sneeuw, het toch mogelijk is om sporen te herkennen en aan de lucht het weer te kunnen voorspellen. Verder leer je hoe je een mes moet hanteren en hoe je het snelst een vuur kunt maken. Je krijgt een lunch geserveerd bij het kampvuur in de kota. De middag is aan u. 's Avonds diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 3,5-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskytocht in het centrum van de Sami

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je naar de husky farm, waar je kennis ...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je naar de husky farm, waar je kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met je op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. De lunch is op eigen gelegenheid in Inari, het centrum van de Sami cultuur. Je kunt hier het Siida (Sami museum en natuurcentrum) bezoeken, de entree is bij je reis inbegrepen. Er zijn diverse souvenirwinkeltjes en een kleine zilvershop, dit is een prima plek om een mooie herinnering aan Lapland te kopen. Diner in je hotel en overnachting.
​Duur bezoek huskyfarm en huskysafari: ca. 2 uur
Duur museumbezoek: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren en ijsvissen

Vandaag trek je er wederom met de sneeuwscooter op uit, dit maal niet 's avonds maar overdag. De...

Vandaag trek je er wederom met de sneeuwscooter op uit, dit maal niet 's avonds maar overdag. De gids geeft je een uitgebreide instructie en dan ga je samen op pad. Je maakt een mooie tocht door besneeuwde bossen en over het bevroren Menesjärvi meer, terwijl je geniet van het prachtige landschap. Onderweg maak je een stop om een hengeltje uit te gooien. De gids vertelt je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren in het ijs, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis vangen? De middag is ter vrije besteding. Je kunt relaxen in de sauna of gebruik maken van de gratis sneeuwschoenen en langlaufski's. Lunch en diner in het hotel en overnachting.
​Duur programma: ca. 2-2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra activiteit te boeken bij de rece...

Vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om een extra activiteit te boeken bij de receptie. Wat dacht je van een excursie naar Kirkenes in Noorwegen of een bezoek aan de studio van een Sami kledingmaker of Sami juwelier? Ontbijt, lunch en diner in het hotel restaurant. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer je laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer je laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Verken de omgeving van Menesjärvi
Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder en noorderlicht spotten
Dag 4 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 5 Huskytocht in het centrum van de Sami
Dag 6 Sneeuwscooteren en ijsvissen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hotel Korpikartano

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Perfecte noorderlicht locaties Boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Kleinschalige huskytochten & perfect noorderlicht Boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.525 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

  husky-sneeuwavontuur-lappeasuando-header-thumb
 • Lange safari's boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderlandweek-kids-akaslompolo-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur in de voorjaarsvakantie boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Inbegrepen activiteiten en verblijf in gezellig skidorp boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavontuur-saariselka-header-thumb
 • Alles inclusief op prachtige locatie boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotka

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie voor stellen en gezinnen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Lange excursies tegen aantrekkelijke prijs boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.645 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Familie avontuur voor alle leeftijden boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.975 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.645 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavontuur-hotel-jeris-header-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Afwisselende gezinsreis Zweden boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer boekbaar 20/21
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.770 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb
 • Toffe winteractiviteiten inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Toffe reis voor gezinnen met jonge kinderen
  8 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur-tropiikki-kids-thumb
 • Perfecte winterreis voor gezinnen met tieners
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland week Kids Björkliden

  winter-wonderlandweek-kids-bjorkliden-header-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie