Noorderlichtevent Lapland "krokus"

Reis mee naar het wonderschone Finse plaatsje Luosto, ten noorden van de poolcirkel. Het is voor Ruben Weytjens zijn 2e thuis en hij laat jou deze week graag zien waarom. Tijdens deze 8 dagen in Luosto beleef je samen met Ruben mooie activiteiten die speciaal voor onze noorderlichtreizen worden georganiseerd. Naast een husky- en sneeuwscootersafari ga je zowel op de Jaakkola rendierboerderij als op de Lampivaara heuvel een bijzonder programma beleven. En bovenal, dagelijks houdt Ruben je op de hoogte van de noorderlichtsituatie en ga je zodra condities gunstig zijn op jacht. Hiermee maximaliseer jij je kans op het zien en eventueel fotografisch vastleggen van noorderlicht.  

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 27 februari 2022 van Amsterdam naar Kittilä. Samen met Ruben* en de medereizigers reis je door naar Luosto. Luosto is een klein en compact plaatsje midden in Fins Lapland, aan de voet van de Luostotunturi heuvel. Hier verblijf je de aankomende 7 nachten in een hotelkamer of bungalow (naar eigen keuze). Dagelijks ga je uiteraard op jacht naar het noorderlicht. Maar ook overdag zijn er louter hoogtepunten. Met een sneeuwscooter op pad, een tocht met de husky’s beleven én je hebt het voorrecht om een volledige avond op het Jaakola rendierfarm te gast te zijn. Heerlijk eten, een tocht met de rendieren in de duisternis én een noorderlichtjacht op een wel heel bijzondere locatie in de wildernis. Daarnaast ga je een namiddag- en avondprogramma beleven op de Lampivaara heuvel, waar we een sneeuwschoenwandeling maken op de top, de amethistmijn bezoeken én genieten van een verrukkelijk diner in een blokhut op de flank van de Lampivaara-heuvel. We hopen aansluitend op de top van de heuvel het noorderlicht te kunnen bewonderen, boven alle vormen van lichtvervuiling.

* In principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.Verzorging
7 nachten in een hotelkamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension.


Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - Kittilä: ca. 2 uur

 

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Lampivaara programma incl. diner (8-9 uur)
 • Jaakkola rendierprogramma incl. diner (4-5 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Begeleiding ter plaatse
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtevent Lapland "krokus"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Na aankomst op luchthaven van Kittilä word je verwelkomd door Ruben Weytjens. De bus staat klaa...

Na aankomst op luchthaven van Kittilä word je verwelkomd door Ruben Weytjens. De bus staat klaar, en we vertrekken oostwaarts naar het plaatsje Luosto. Bij aankomst in Luosto staat er een uitgebreid lunchbuffet voor je klaar, ga je vervolgens inchecken en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Na het diner in Hotel Luostotunturi maak je meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je genieten van een uitgebre...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky's

Na het ontbijt staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een tr...

Na het ontbijt staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Daar volgt eerst een uitgebreide instructie van de huskygids en vervolgens ga je op pad met een span husky’s voor een tocht van ca. 8-10km. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Halverwege de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan wandelen door de natuur, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Vanavond geniet je van een uitgebreid Laps dinerbuffet in het “Log restaurant”, opgetrokken uit hele boomstammen. Uiteraard zal Ruben je bijpraten over de noorderlichtkansen en eventueel gaan noorderlichtjagen op locatie “meertje” of “veldje”.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een spe...

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciaal rupsvoertuig - de 'Pendolino' – word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je samen met een gids een wandeling op sneeuwschoenen in de omgeving van de mijn maken. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een blokhut op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en vervolgens bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, lang...

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur programma rendierboerderij: ca. 4,5 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ben je ee...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Vanavond ben je welkom in het Log Restaurant. Waar je dinsdag genoten hebt van een Laps dinerbuffet, staat er vanavond verrukkelijke Arctisch gerechten op het menu. Na het diner ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse ...

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden nog voor een laatste keer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren!
Dag 3 Husky's
Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara
Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola
Dag 6 Vrije dag in Luosto
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2802 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '24, v.a. € 2.795 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 16 mrt '24, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.195 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Inclusief activiteiten
  5 dagen, mét noorderlichtgids, 6 jan '24, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland 5-daagse

  Noorderlichtreis Lapland 5-daagse
 • Singlereis naar Arctisch Lapland
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol