Noorderlichtreis Kaamos

In december zijn de inwoners van Lapland net gewend geraakt aan de winter. Er ligt intussen alweer een pak sneeuw op de grond, de dieren hebben hun winterhol opgezocht en de dagen worden snel korter. Het noorderlicht is al zichtbaar vanaf het einde van de middag tot vroeg in de ochtend en overdag verschijnt het sprookjesachtige en feeërieke blauwe licht: Kaamos genoemd door de Finnen. Tijdens deze Kaamos periode komt in Finland alles tot stilstand. De warmte wordt opgezocht bij de families, de open haard of in de sauna. Onder begeleiding van Noorderlichtman Ruben Weytjens ervaar je de Kaamos, het noorderlicht en beleef je verschillende mooie activiteiten in Luosto en Salla.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je bent de allereerste noorderlichtreiziger van het winterseizoen! Met een Finnair vlucht vlieg je op 15 december 2019 van Amsterdam naar Rovaniemi. De eerste drie nachten slaap je in een hotelkamer, appartement of bungalow in Luosto. In Luosto beleef je een sneeuwscootersafari door de besneeuwde wildernis en tijdens de vrije dag heb je de mogelijkheid om zelf op pad te gaan. Bijvoorbeeld naar de prachtige Lampivaara heuvel, waar zich de amethistmijn bevindt. Op de woensdag trek je oostwaarts, en breng je de overige 4 nachten door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Naast een speciale sneeuwscootersafari met soeplunch word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een lokale outdoorgids, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht en is er een typisch Laps diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijg je van Ruben Weytjens* een noorderlichtbriefing en hij weet natuurlijk de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een hotel of bungalow in Luosto op basis van halfpension
 • 4 nachten in een bungalow in Sallatunturi op basis van halfpension en 2 x lunch


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
 • Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl
 • Beschikt over een rijbewijs i.v.m. de sneeuwscootersafari's

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Natuurexcursie incl. lunch (ca. 3 - 4 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December
 • Incl. vluchten en transfers
groepsreisleider-ruben-nieuw

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Luosto

Verblijf in Sallainen bungalow

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Kaamos

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Met een lijndienstvlucht van Finnair vlieg je 15 december aan het einde van de ochtend van Amsterdam...

Met een lijndienstvlucht van Finnair vlieg je 15 december aan het einde van de ochtend van Amsterdam, via Helsinki, naar het Finse Rovaniemi op de poolcirkel. In Rovaniemi word je verwelkomd door reisleider Ruben en ontmoet je de reisgezellen waarmee je samen een geweldige week gaat beleven. Per transferbus word je naar Luosto gebracht, een piepklein dorpje in centraal Lapland en zeer geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Je checkt in bij de receptie en geniet van een heerlijk dinerbuffet in het restaurant. Het is al vroeg donker, dus er is direct bij aankomst misschien al kans op noorderlicht. Ruben laat niets aan het toeval over, en zodra de kans aanwezig is neemt hij jou mee naar de beste noorderlichtlocaties in Luosto. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuw...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari door het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Eerst pas je de thermokleding in het safarihuis van Lapland Safaris, daarna loop je naar de sneeuwscooters. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Waarschijnlijk kun je op dag 2 al dusdanig goed het noorderlicht voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt maken voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen; Ruben houdt sowieso alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag in te delen zoals je zelf wenst! Ga eventue...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag in te delen zoals je zelf wenst! Ga eventueel met Ruben mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil  je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je bij gunstige weer- en noorderlichtcondities weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vla...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlak bij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met een taiga bos welke zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallainen bungalow, even buiten het centrum van Sallatunturi, op ca. 10 tot 15 minuten wandelen van het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla wordt de thermokleding voor je geregeld. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor warme drank en een kleine snack. Hopelijk maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven je rendier. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters alweer op u te wachten. Speciaa...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters alweer op u te wachten. Speciaal voor de Noorderlichtreizigers is er een exclusieve 3 tot 4 uur durende safari uitgestippeld. Je rijdt met 2 personen per scooter door de bossen, over bevroren moerassen en meertjes en bij goede sneeuwcondities naar de top van een heuvel. Bij goed weer zul je zelfs Rusland kunnen zien liggen. Halverwege de tocht geniet je bij een vuurtje van een picknick soeplunch. De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen. Tijdens het diner krijg je zoals gebruikelijk een noorderlichtbriefing door Ruben. Hopelijk volgt er een succesvolle noorderlichtjacht. Het voornaamste voordeel van de Sallainen bungalows is de gunstige ligging; het ligt namelijk praktisch naast één van de betere noorderlichtlocaties van Sallatunturi. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen, met wildernisgids

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt ...

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt je op sneeuwschoenen mee de besneeuwde wildernis in. Tijdens de tocht (ca. 3 a 4 km) langs de flank van de Pirttivaara heuvel leer je allerlei fascinerende weetjes over arctische natuur. Vervolgens kan je zelfs de nationale sport en ‘meditatie’ van Lapland uitproberen: ijsvissen! Luister tijdens het vissen eens hoe indringend stil het is. Boven een vuurtje in een Lapse hut verwarmt de gids een lekker drankje en broodje. Neem zeker je camera mee, want de besneeuwde bomen en mossen vormen een prachtig contrast met de pastelkleurige Kaamos lucht.  Tenzij het bewolkt is en je mooie zwart-wit foto’s kan maken. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur sneeuwschoenwandeling met ijsvissen: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste dag in Winterwonderland® en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross count...

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken, zoals een huskysafari? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Het is daarnaast een excellente noorderlichtlocatie. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week in stijl af! Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijtbuffet vertrek je per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Hier neem je afscheid van je...

Na het ontbijtbuffet vertrek je per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Hier neem je afscheid van je medereizigers en enthousiaste reisleider, van Lapland, het noorderlicht en van het prachtige Kaamos. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla
Dag 5 Sneeuwscooteren!
Dag 6 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen, met wildernisgids
Dag 7 Laatste dag in Winterwonderland® en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat je een druk programma te wachten tijdens je rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2890 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.195 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol