Noorderlichtreis Kaamos

Mystieke reis naar het sprookjesachtige blauwe en groene licht in Lapland

noorderlichtreis-kaamos-header

Noorderlichtreis Kaamos

Begin december zijn de inwoners van Lapland net gewend geraakt aan de winter. Er ligt intussen alweer een pak sneeuw op de grond, de dieren hebben hun winterhol opgezocht en de dagen worden snel korter. Het noorderlicht is al zichtbaar vanaf het einde van de middag tot vroeg in de ochtend en overdag verschijnt het magische en sprookjesachtige blauwe licht: Kaamos genoemd door de Finnen. Tijdens deze Kaamos periode komt in Finland alles tot stilstand. De warmte wordt opgezocht bij de families, de open haard of in de sauna. Wij nemen je deze winter mee naar de Kaamos. Onder begeleiding van Noorderlichtman Ruben Weytjens ervaar je de Kaamos, het noorderlicht en beleef je verschillende mooie activiteiten in Luosto en Salla. Erg interessant dus voor alle amateurfotografen, maar ook gewoon voor eenieder die van natuur houdt.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 9 december 2018 van Amsterdam naar Kittilä. De eerste drie nachten slaap je in de romantische Silver Pine Cabins in Luosto, met privé sauna en open haard. In Luosto maak je een huskysafari door de besneeuwde wildernis. De overige 4 nachten breng je door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Naast een sneeuwscootersafari word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht en is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijg je van Ruben Weytjens* een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij je ook assisteren.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een bungalow in Luosto op basis van halfpension
 • 4 nachten in een bungalow in Sallatunturi op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Huskysafari 10 km
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Natuurexcursie (ca. 3 - 4 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Kaamos

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in West-Lapland. Op de luchthaven word je op...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in West-Lapland. Op de luchthaven word je opgewacht door de reisleider Ruben en ontmoet je de overige noorderlichtjagers. Het is einde van de ochtend, en je ziet direct wat de Finnen bedoelen met de magische Kaamos. In een sprookjesachtig decor rijd je per transferbus naar Luosto, een piepklein dorpje in centraal Lapland en zeer geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Je checkt in bij de receptie en geniet van een speciaal georganiseerde welkomstlunch in het restaurant. Daarna wandel je naar je privé bungalow toe, opgetrokken uit hele boomstammen en behaaglijk warm dankzij de sauna en open haard. Ruben leid je rond door Luosto, zodat zodra de avond val je in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie. Je overnacht in de gezellige blokhut. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Husky’s en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskys...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 10 km. Alleen een bezoek aan de Arctic Husky Farm is al een belevenis op zich. Na een uitgebreide instructie van de gids zoek je de slee en huskyspan op. De husky’s staan te blaffen zodra ze je zien en zodra de slee op gang getrokken is verandert hun enthousiaste geblaf in een stilte met slechts het geluid van de sleeijzers en het gehijg van de huskyspan. Eén persoon zit in de slee, de ander is de ‘musher’. Onderweg is er zeker de mogelijkheid om te wisselen. Pak ’s middags je rust of misschien wil je bij een knapperend haardvuurtje alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Waarschijnlijk ben je op dag 2 al dusdanig goed geconsulteerd over hoe het noorderlicht te voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt doen voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen: Ruben houdt alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventu...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Ruben mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vla...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met een taiga bos welke zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallainen bungalow, even buiten Sallatunturi, op ca. 10 tot 15 minuten wandelen van het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla wordt de thermokleding voor je geregeld. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Hopelijk maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven het privé rendier. Je overnacht in Sallatunturi in Sallainen bungalows.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op je te wachten. Na een uit...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op je te wachten. Na een uitgebreide instructie volg je de gids via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn tijdens deze introductie-tocht zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen en om je privé sauna op te stoken. Na het diner volgt er wederom een noorderlichtbriefing en noorderlichtjacht. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Natuurexcursie met wildernisgids

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt ...

Na het ontbijtbuffet is het tijd voor een bijzondere natuurexcursie. Een lokale wildernisgids neemt je op sneeuwschoenen de besneeuwde wildernis in. Tijdens de tocht leer je allerlei fascinerende weetjes over arctische natuur en ga je zelfs de nationale sport en ‘meditatie’ van Lapland uitproberen: ijsvissen! Luister tijdens het vissen eens hoe indringend stil het is. Boven een vuurtje verwarmt de gids een lekker drankje en hapje. Neem zeker je camera mee, want de besneeuwde bomen en mossen vormen een prachtig contrast met de pastelkleurige Kaamos lucht. Rond het dinerbuffet verzorgt Ruben uiteraard weer een noorderlichtbriefing en ga je bij goede condities op jacht. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur natuur-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste dag in Winterwonderland® en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross count...

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country, skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Het is daarnaast een excellente noorderlichtlocatie. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week in stijl af. Overnachting in Sallainen bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijtbuffet vertrek je per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Hier neem je afscheid van je...

Na het ontbijtbuffet vertrek je per touringcar naar luchthaven Kuusamo. Hier neem je afscheid van je medereizigers en enthousiaste reisleider, van Lapland, het noorderlicht en van het prachtige Kaamos. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Husky’s en noorderlicht?
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Noorderlicht rendiersafari in Salla
Dag 5 Sneeuwscooteren!
Dag 6 Natuurexcursie met wildernisgids
Dag 7 Laatste dag in Winterwonderland® en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Verblijf in Sallainen bungalow

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat je een druk programma te wachten tijdens je rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Nederlandse reisleider Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Seizoensafsluiter Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Speciale editie Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Actieve reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie