Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Deze speciale "Challenge" editie van de Noorderlichtreis Lapland is een prachtige uitdaging om het mooiste van Lapland op een intense manier te beleven en op een originele manier vast te leggen. Tijdens deze reis zet je net even dat stapje extra bij het jagen op het noorderlicht. Samen met onze noorderlichtgids Marc reis je naar Salla en Luosto in Fins Lapland. Overdag beleef je mooie winteravonturen, zoals een sneeuwscootersafari en een heuse rendierrace. 's Avonds en 's nachts ga je op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels sneeuwschoenen. Je overnacht 4 nachten in Salla en 3 nachten in Luosto.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt in januari of maart met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Sallatunturi, dichtbij de Russische grens. In Sallatunturi verblijf je 4 nachten in een privé bungalow en maak je dagelijks mooie excursies: per rendier, sneeuwscooter en sneeuwschoenen. Dagelijks ga je samen met Marc proberen te op jagen op het noorderlicht, uiteraard te voet, maar ook een avond met rendieren en op sneeuwschoenen. De laatste 3 nachten verblijf je in Luosto. Je bepaalt zelf of dit in een bungalow of hotel zal gebeuren. Hier beleef je een onvergetelijke huskysafari en staat er ook weer een speciale noorderlichtjacht per sneeuwschoenen gepland. Op deze manier kan je je perfect naar donkere locaties verplaatsen, om de kans op noorderlicht vanaf een prachtige locatie te maximaliseren. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je na een intense week weer naar huis. Elke dag krijg je van Marc een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. 
* in principe wordt deze reis begeleid door noorderlichtexpert Marc de Mos, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.


Verzorging:
Je verblijft:

 • 4 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension
 • 3 nachten in Hotel Luostotunturi (hotelkamer of bungalow) in Luosto op basis van halfpension

Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 1,5 uur
 • Sallatunturi - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto – luchthaven Kittilä: ca. 2 uur

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling en rendierracen incl. lunch (ca. 5 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
 • Huskysafari 8-10 km
 • 2x speciale noorderlichtjacht op sneeuwschoenen in wildernis
 • 4 nachten in Salla én 3 nachten in Luosto
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis
 • 8 dagen
 • Verblijf op 2 locaties
 • Halfpension
 • Januari & maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
marc-mos-noorderlicht

Marc de Mos

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het onei...

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kuusamo. Tijdens de transfer door het oneindige bos- en heuvellandschap van Fins Lapland maak je direct kennis met de zeer kundige maar vooral ook enthousiaste noorderlichtgids. Na aankomst in Sallatunturi check je in en zoek je je privé bungalow op en haal je je thermo-overall en laarzen op. Geniet van het eerste dinerbuffet in restaurant Kiela. Voor of na het diner krijg je de eerste noorderlichtbriefing en bij gunstige condities kan je meteen op pad voor de eerste noorderlichtjacht.
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig ...

Genieten, wakker worden in een fijn huisje met zodra je de gordijnen opendoet zicht op een prachtig winters landschap. Eerst opladen met een stevig ontbijt, daarna is de dag even aan jou. Ga lekker wandelen in de natuur of glij op lange latten de Sallatunturi heuvel af. Bestel als lunch je eigen rendierpizza in het pisterestaurant en bezoek de 300m² Snowlounge. Vroeg dineren, want na het diner vertrek je in authentieke houten sledes met een eigen rendier voor een heuse noorderlicht rendiersafari. Op een open plek maken de gidsen een groot vuur. Een uitstekende locatie voor het zien van noorderlicht.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreid...

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is het tijd voor het sneeuwscooteren. Na een uitgebreide instructie volg je de gids door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop, onderweg wordt er gewisseld. Deze safari wordt exclusief voor deze groep noorderlichtjagers georganiseerd, zelfs inclusief een picknick “soep” lunch. De rest van de dag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen. Na het vroege diner ga je met een wildernisgids op sneeuwschoenen de wildernis in. Met als doel om op het noorderlicht te jagen en hopelijk vast te leggen op de wat minder toegankelijke fotogenieke plekken.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur (2 personen per scooter)
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 3 uur.
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijk...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in restaurant Kiela staat er een onvergetelijke dag op het programma, met alleen maar typisch Lapse activiteiten. Met een professionele wildernisgids ga je op sneeuwschoenen door de bossen en over bevroren moerassen. Een prachtige wandeling met interessante weetjes over de arctische natuur. Ook voor fotografie biedt deze tocht hele mooie uitdagingen. Dan beleef je iets wat nog bijna geen reiziger heeft meegemaakt: rendierracen! Rendierracen is een hele serieuze en professionele volkssport in Lapland. Tussendoor bereidt de lokale gids smakelijke rendierhamburgers boven het vuur. Na deze inspannende dag geniet je tijdens de laatste avond in Salla eerst van een smakelijk Laps diner in een wildernis cabin. Terug in Sallatunturi laat Marc niets aan het toeval over. Het kan dus wederom een lange noorderlichtavond worden...
Duur sneeuwschoen/rendierracen-programma: ca. 4-5 uur.
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto

Na het ontbijt verplaats je je van Oost-Lapland naar Centraal-Lapland. Maar dat is in dit wonderscho...

Na het ontbijt verplaats je je van Oost-Lapland naar Centraal-Lapland. Maar dat is in dit wonderschone landschap zeker geen straf. De kans is groot dat je ook tijdens deze rit de camera gaat gebruiken. Na een korte rondleiding door het kleine Luosto weet je precies waar de beste noorderlichtplekken te vinden zijn en haal je de thermo overall en laarzen op. Na het diner ga je direct weer op jacht. Samen met een plaatselijke wildernisgids ga je op sneeuwschoenen de flanken van de Luostotunturi heuvel bedwingen, met hopelijk weer de allermooiste noorderlichtlocaties die een avonturier en/of fotograaf zich maar kan wensen! Ten laatste rond middernacht ga je weer terug naar het centrum van Luosto en zoek je jouw hotelkamer of bungalow op.
Duur noorderlichtjacht-programma: ca. 4-5 uur (afhankelijk van weercondities)
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Even rustig uitslapen; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie...

Even rustig uitslapen; het ontbijtbuffet staat tot 10 uur op je te wachten. Daarna staat de excursie op het programma die je eigenlijk móet doen in winters Lapland: de huskysafari! Een mooie tocht van 8 tot 10 km met één persoon in de slee en de ander achterop. Geniet ‘s avonds van het diner in het Kelo restaurant, opgetrokken uit hele boomstammen. Marc doet weer een noorderlichtbriefing en afhankelijk van de situatie ga je mogelijk noorderlichtjagen op ‘locatie meertje’ of ‘locatie veldje’.  
Duur programma incl. transfers en bezoek huskyfarm: ca. 2.5 uur (2 personen per slee)
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wand...

De laatste dag is in de ochtend en middag lekker vrijgelaten. Tip: je kunt in Luosto hele mooie wandelingen maken of bijvoorbeeld de magische Lampivaara met haar amethistmijn bezoeken. Marc zal je hier alles over vertellen. Na het laatste dinerbuffet in Lapland ga je vanavond voor de allerlaatste keer op noorderlichtjacht. Hopelijk sluit je de reis af in stijl.
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Sallatunturi verkennen en noorderlichtjacht per rendier
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjacht op sneeuwschoenen
Dag 4 Natuurexcusie rendierracen en diner in wildernis cabin
Dag 5 Op noorderlichtjacht in Luosto
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla en Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2890 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.295 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol