Ranua Wildlife Kids

Gezinsvakantie in Lapland tussen ijsberen, wolven en lynxen

ranua-wildlife-kids-header

Ranua Wildlife Kids

Zoekt u een speciale plek in Lapland om met uw gezin de feestdagen of voorjaarsvakantie door te brengen en zijn uw kinderen dol op dieren en wel in voor spannende avonturen? Holiday Village Gulo Gulo is een bijzonder vakantiepark dat naast de Ranua Zoo gelegen is. In deze dierentuin leven vele arctische diersoorten in hun natuurlijke omgeving, zoals de bruine beer, de poolvos en de veelvraat. Jullie krijgen een interessante rondleiding waarbij u de dieren gaat voederen en er wordt zelfs speciaal een bijzondere ontmoeting met de ijsbeer georganiseerd! Tijdens deze kidsweek is de entree voor de dierentuin inbegrepen, dus u kunt met uw kinderen zo vaak rondlopen als u maar wilt. Bovendien maken jullie een mooie tocht met de husky’s en rendieren door de besneeuwde bossen en gaan jullie ’s avonds op jacht naar het noorderlicht tijdens een sledetocht met Finse paarden. De rest van de week zijn er speciale sneeuwschoenen en langlaufski’s ter beschikking om mooie tochten door het betoverden Winterwonderland® te maken, of u kunt de week nog verder uitbreiden met optionele excursies. Een onvergetelijke reiservaring voor jong én oud!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf luchthaven Rovaniemi: ca. 60 minuten.

Highlights

 • Excursie 'Ontmoeting met de ijsbeer': rondleiding door Ranua Zoo, inclusief dieren voederen
 • Hele week gratis gebruik van langlaufski's en sneeuwschoenen
 • Hele week gratis toegang tot Ranua Zoo
 • Noorderlicht paardensledetocht (2,5 uur)
 • 1 uur durende huskysafari
 • Rendiersafari van 3,5 km
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Ranua Wildlife Kids

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u tijdens uw Lapland vakantie van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Holiday Village Gulo Gulo in Ranua. Check-in, pas...

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar Holiday Village Gulo Gulo in Ranua. Check-in, passen van de thermo-overalls. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. Indien u de kidsweek met kerst of oud & nieuw heeft geboekt vindt er op de dag van aankomst een leuk avondprogramma plaats met special diner en een bezoek van/aan de Kerstman. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Rondleiding Ranua Zoo

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant wacht de gids u al op voor een rondleiding door de...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant wacht de gids u al op voor een rondleiding door de schitterende Ranua Zoo, waarbij het hele gezin mag helpen bij het voederen van de arctische dieren en de gids u alles verteld over het leven van de dieren rondom de poolcirkel. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om de ijsbeer van heel dichtbij in de ogen te kijken. U blijft hierbij uiteraard wel veilig achter een hek. Vergeet vooral uw fotocamera niet mee te nemen! Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Rendiersafari

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Jullie mogen ze van dichtbij bekijke...

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Jullie mogen ze van dichtbij bekijken en voeren en de rendierhouder vertelt over het leven van en met de rendieren. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en hoe het tegenwoordig gaat, met alle moderne middelen. Vervolgens maakt u ook nog een rit van ca. 3 km op een slede, voortgetrokken door een rendier. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 40 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op langlaufski's of sneeuwschoenen de natuur in

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heeft u de dag voor uzelf. Het besneeuwde bos- en heuvellandschap o...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heeft u de dag voor uzelf. Het besneeuwde bos- en heuvellandschap om u heen nodigt u uit voor een mooie tocht op langlauski’s of sneeuwschoenen; op deze speciale ‘tennisrackets’ kunt u diep de bossen in wandelen zonder weg te zakken in de sneeuw. Ook voor de kinderen een erg leuke activiteit! Bij de receptie helpt men u graag op weg met het uitstippelen van een geschikte route. Smeer bij het ontbijt gerust wat extra boterhammen om mee te nemen als lunchpakket. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet loopt u met de gids richting de husky’s....

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet loopt u met de gids richting de husky’s. U zult ze al van verre horen blaffen, zo enthousiast zijn ze om met u op pad te gaan! Na een goede uitleg over hoe u een huskyslede dient te besturen gaat u op pad voor een tocht van ca. 10 km. Als het sein tot vertrek is gegeven aan de husky’s is het ineens rustig. Het is echt verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slede kan gaan op vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houdt u de slede in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Halverwege is er mogelijkheid om van bestuurder te wisselen en is er mogelijkheid om foto’s te maken. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Noorderlicht paardensledetocht

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding, Maak een mooie wandeltocht, begroet de arctische ...

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding, Maak een mooie wandeltocht, begroet de arctische dieren in Ranua Zoo, warm de sauna op of kruip weg bij de open haard met een leuke famileispelletje. Na het diner volgt er alweer een volgend avontuur: met een arrenslee voortgetrokken door Finse paarden maakt u u mooie tocht door het Ukonkangas bos, op zoek naar het noorderlicht! Onderweg wordt er een mooi kampvuur gemaakt en worstjes gegrild. Overnachting in Holiday Village Gulo Gulo.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kunt u lekker uitrusten en helemaal zelf uw dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar u geen genoeg van kunt krijgen? Dan kunt u deze altijd bijboeken via de receptie (op basis van beschikbaarheid uiteraard) of gaat u er nog een keer zelf op uit op de langlaufski’s of met de speciale sneeuwschoenen. Diner en overnachting in Holiday Village Gulo Gulo. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw vlu...

Alweer uw laatste dag. Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Rondleiding Ranua Zoo
Dag 3 Rendiersafari
Dag 4 Op langlaufski's of sneeuwschoenen de natuur in
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Noorderlicht paardensledetocht
Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Holiday Village Gulo Gulo

Excursies

Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Maar het kan haast niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Heeft u de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf uw excursies al vastleggen is dat u verzekerd bent van een plekje. We kunnen u niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn. Bekijk het complete weekprogramma met excursies in Ranua in PDF (opent in apart venster).

Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Ranua Wildlife Safaris. U krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

ranua-sneeuwscootersafari-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter

De sneeuwscooters zijn uitgerust met goede koplampen, perfect om 's avonds mee op zoek te gaan naar het noorderlicht! Halverwege drink je warme bessensap bij een kampvuur en hopelijk verschijnt aan de hemel het noorderlicht.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

ranua-sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Maak kennis met het indrukwekkende Lapse landschap tijdens deze korte sneeuwscootersafari. Perfect voor diegene die nog nooit een sneeuwscooter bestuurd heeft. Je maakt een tocht van ca. 2 uur door de wildernis rondom Ranua.

 • Prijs: € 113 per persoon | € 86 per kind 4 t/m 14 jaar | € 40 per kind 2 t/m 3 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
ranua-sneeuwscootersafari-ijsvissen

Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Combineer de adrenaline van het sneeuwscooteren en de oorverdovende stilte bij het ijsvissen midden op een meertje. Een warm drankje en een eventuele bereiding van je vangst boven het open vuur zijn inbegrepen.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind 4 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ranua-arrenslee

Ritje op de arrenslee

Iedereen in Ranua heeft de unieke kans om kennis te maken met échte Finse paarden. Dit sterke paard dat goed tegen de kou kan en heel veel kan dragen, heeft de Finnen al sinds vroeger tijden goede diensten bewezen. Stap op de arrenslee voor een sprookjesachtige sledetocht door het prachtige Ukonkangas bos en geniet van deze prachtige paarden.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 40 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 45-60 min
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ranua-zoo-maanlicht

Ranua Zoo bij maanlicht

Een spannende tocht in het donker, midden tussen de wilde dieren! Als de avond valt, ga je, gewapend met een hoofdlamp het wildpark in om te kijken of we de dieren ook in het donker kunnen spotten! De nachtdieren verraden zich door de ogen die oplichten door de hoofdlamp maar al snel zullen we meer dieren kunnen zien en horen. De maan en de sterren geven een prachtige schittering op de sneeuw. Opwarmen en een worstje grillen kan bij het kampvuur.

 • Prijs: € 71 per persoon | € 50 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
ranua-dagtrip-rovaniemi

Dagtrip naar Rovaniemi

Per minibus ga je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, op ongeveer een uur rijden van Ranua. De eerste stop is bij de Kerstman, die pál op de Poolcirkel kantoor houdt en waar het jaarrond Kerstmis is. Uiteraard kun je hem bezoeken en een foto laten maken. Kijk gerust rond op de expositie over de Poolcirkel en wat Kerst voor de wereld betekent, koop kerstcadeaus of souvenirs en post je kerstkaarten op het postkantoor van de Kerstman. Na de lunch vertrek je naar het centrum en bezoek je het Arktikum, een prachtig museum over het leven in het gebied van de Noordpool tot aan de Poolcirkel of kun je op verkenning in het centrum van de stad.

 • Prijs: € 132 per persoon | € 93 per kind t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

ranua-iglo-overnachting

Iglo-overnachting

Een overnachting in een echte sneeuw-iglo aan de rand van een bevroren meer, een onvergetelijke ervaring! De temperatuur in de iglo schommelt rond de -2º Celsius, maar de speciale slaapzakken houden je goed warm. In de naastgelegen bungalow kun je genieten van een heerlijke warme sauna en wordt het je toch te koud dan staat hier ook een bed voor je klaar.

 • Prijs: € 200 per persoon | € 100 per kind 4 t/m 14 jaar (bij twee vol betalende personen)
 • Duur: check-in ca. 21:00 uur, check-out tot 09:00 uur

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie