Groepsreis Lapland Compleet

Deze reis doet z’n naam eer aan; misschien wel de meest volledige Lapland belevenis die je kunt boeken! Fins én Zweeds Lapland, verblijf op 3 locaties, een geweldige reisleider én unieke Lapland activiteiten inbegrepen. Bij deze reis hoef je nergens meer over na te denken en alleen nog maar te genieten. Je combineert de prachtige ruigere omgeving van Ruka in Finland met een verblijf aan de Arctische grensrivier tussen Zweden en Finland, en sluit af in het sfeervolle Levi. Bij deze complete reis bezoek je het Oulanka Nationaal Park, de Ranua Zoo, beleef je een huskysafari en een rendiertochtje en zullen we ook gaan varen met een ijsbreker; zie jij jezelf al dobberen in een waterdicht pak in de Botnische golf? Ook bezoek je het Arktikum museum en lunch je bij het Arctic Snowhotel. Tijdens de gehele reis zal de zeer ervaren Nederlandstalige reisleider Léonie de Waal* aanwezig zijn. Zij kan je alles vertellen over de omgeving en natuurlijk helpen met het spotten van het noorderlicht.

De 8-daagse Lapland reis in het kort
Vanuit Rotterdam vlieg je in 3 uur naar Kuusamo Airport, gelegen in Finland. Hier ontmoet je de reisleider en je reisgenoten. Je maakt een korte transfer naar het wintersportdorpje Ruka voor een verblijf van 2 nachten in Hotel Rukahovi. Vanuit Ruka bezoek je de volgende dag het Oulanka Nationaal Park, met de stroomversnellingen en fotogenieke hangbrug. Op de derde dag reizen we westwaarts richting Zweden en maken een stop bij de Ranua Zoo om de Arctische dieren te bewonderen én te lunchen. Net aan de Zweedse zijde van de grens checken we in bij Kukkolaforsen voor een verblijf van 4 nachten. De volgende dagen maak je kennis met de huskyhonden, de rendieren en de rendierhouders en stap je aan boord van de IJsbreker op de Botnische Golf en ontspan je met een drijfpak in het koude water. Als afsluiter verblijven we in het Noordwestelijk gelegen Levi, nadat we in de hoofdstad van Fins Lapland – Rovaniemi – het Arktikum museum bezocht hebben én hebben mogen lunchen bij het Arctic Snowhotel. Tijdens deze reis heb je een goede kans om ook het noorderlicht te spotten.
*  in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Léonie de Waal, onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een hotelkamer in Ruka op basis van volpension
 • 4 nachten in een hotelkamer in Kukkolaforsen op basis van volpension
 • 2 nachten in een hotelkamer in Levi op basis van volpension
  
Transfers
 • Luchthaven Kuusamo – Ruka: ca. 30 min.
 • Ruka - Kukkola: 6 uur incl. bezoek en lunch Ranua Zoo
 • Kukkola - Levi: ca. 6 uur incl. bezoek Arktikum en Snow Hotel in Rovaniemi
 • Levi - luchthaven Kittila: ca. 15 min.

Highlights

 • Op avontuur met een Nederlandstalige reisleider
 • Wandeling in het Oulanka Nationaal Park, incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Bezoek aan Ranua Zoo incl. lunch
 • Bezoek aan rendierhouderij incl. lunch
 • Huskysafari incl. lunch
 • Boottocht met IJsbreker (ca. 3 uur)
 • Verblijf in Fins én Zweeds Lapland
 • Bezoek aan het Arktikum museum
 • Bezoek én lunch in het Arctic Snowhotel
 • Het noorderlicht
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Reis mét reisleider
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. bijzondere activiteiten
leonie-wisse-lapland

Léonie Wisse-de Waal

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Scandic Rukahovi

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Verblijf in Break Sokos Hotel Levi

Een ervaring om nooit te vergeten

Groepsreis Lapland Compleet

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, je gaat naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je va...

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, je gaat naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanaf Rotterdam binnen 3 uur naar een totaal andere wereld. Op luchthaven Kuusamo maak je kennis met reisleider Léonie en de andere reisgenoten. Na een korte transfer kom je aan in het wintersportplaatsje Ruka, waar Léonie na het inchecken uitleg zal geven over welke mooie dingen je allemaal gaat doen deze week. Je hebt even wat vrije uren om op je eigen gemak het kleine plaatsje Ruka te verkennen en zelf wat te ‘landen’ in het sprookjesachtige Lapland. Je dineert en overnacht in Hotel Rukahovi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Oulanka Nationaal Park

Na een heerlijke aangename nachtrust in jouw superior room, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet vo...

Na een heerlijke aangename nachtrust in jouw superior room, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Daarna is het tijd om de bus in te stappen om samen met een lokale gids richting het wonderschone Oulanka Nationaal Park te gaan rijden. We verblijven enkele uren in het park en maken een wandeling; afhankelijk van de sneeuwcondities zal dit op sneeuwschoenen of te voet gebeuren. We genieten van een heerlijke soeplunch in Basecamp Oulanka. Halverwege de middag zijn we weer terug in Ruka, waar je weer wat vrije uren hebt. Misschien wil je op eigen gelegenheid per gondel naar de top van de heuvel? Ook vandaag staat het dinerbuffet weer voor je klaar, en hopelijk zie je – afhankelijk van de condities – vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen?
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Dwars door Lapland

Direct na het ontbijtbuffet stappen we in onze eigen Finse bus en vertrekken voor een geweldige &ldq...

Direct na het ontbijtbuffet stappen we in onze eigen Finse bus en vertrekken voor een geweldige “Dwars door Lapland” dag, westwaarts naar de grensrivier van Zweden en Finland. Onderweg stoppen we bij de Ranua Zoo, waar we naast een lunchbuffet de Nordic en Arctic animals zullen bewonderen, zoals de lynx, veelvraat, bruine beer, ijsbeer, eland en poolvos. Daarna zetten we verder koers richting het noordelijke puntje van de Botnische Golf om uiteindelijk bij onze vrienden van Kukkolaforsen aan te komen. De komende 4 dagen verblijf je op deze prachtige locatie aan de deels bevroren rivier, met zeer vriendelijke gastdames en -heren, verrukkelijk eten en geweldige activiteiten. Na inchecken en het diner zie je hopelijk het noorderlicht aan de hemel. Het is januari, dus je hebt al kans zodra halverwege de middag de duisternis intreedt. En je zit op deze locatie met relatief weinig lichtvervuiling op de eerste rang!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Rendiersafari

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rend...

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf in een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. Je dineert en overnacht weer in Kukkolaforsen.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskysafari

Heerlijk wakker worden in Zweeds Lapland. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij...

Heerlijk wakker worden in Zweeds Lapland. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal deze voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoor lunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Icebreaker

Deze ochtend maak je bij het ontbijt alvast jouw eigen lunchpakketje, want je gaat al vroeg op pad! ...

Deze ochtend maak je bij het ontbijt alvast jouw eigen lunchpakketje, want je gaat al vroeg op pad! De bus staat klaar om ons naar de Botnische Golf te brengen. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Gedurende de tocht kan je gehesen in een speciaal drijfpak deze belevenis nóg indrukwekkender maken door tussen de ijsschotsen te gaan drijven. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Kukkolaforsen, waarna je nog optioneel een sneeuwscootersafari kunt beleven. Vandaag dineer en overnacht je voor de laatste maal in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Via Arktikum en Arctic Snowhotel naar Levi

Tot ziens, Kukkolaforsen! Vandaag is het tijd om noordwaarts richting ons laatste overnachtingsadres...

Tot ziens, Kukkolaforsen! Vandaag is het tijd om noordwaarts richting ons laatste overnachtingsadres Levi te trekken. De tocht ernaartoe door de besneeuwde bossen is al prachtig, maar we gaan ook weer voldoende beleven. We kiezen er namelijk voor om via de ‘hoofdstad’ van Lapland te gaan reizen: Rovaniemi. Hier bezoeken we het zeer interessante Arktikum museum, met veel aandacht voor de Arctische regio én historie van Lapland. Vervolgens bezoeken we het Arctic Snowhotel, waar we gaan lunchen én ons vergapen aan de sneeuw en ijssculpturen. Aan het einde van de middag arriveer je in het gezellige Levi, waar je dineert en overnacht in het Break Sokos hotel. Na wellicht een afsluitend drankje én hopelijk het noorderlicht zoek je voor de laatste maal een prima bed in jouw superior room op.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens!

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar de luchthaven van Kittilä. Het kan niet anders of j...

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar de luchthaven van Kittilä. Het kan niet anders of je hebt de afgelopen dagen Lapland in je hart gesloten. Je hebt vrienden en bovenal onvergetelijke reisherinneringen gemaakt. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Tervetuloa Lappiin
Dag 2 Oulanka Nationaal Park
Dag 3 Dwars door Lapland
Dag 4 Rendiersafari
Dag 5 Huskysafari
Dag 6 Icebreaker
Dag 7 Via Arktikum en Arctic Snowhotel naar Levi
Dag 8 Tot ziens!
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles